2009. okt. 7.

Mi a reiki?

Sosem gondoltam volna, hogy ekkora gondban leszek ezt megfogamazni. Évek óta nem gondolkoztam el, hogy mi is ez a valami valójában. Csak érzem, hogy jó és hogy kell nekem.
Mert hát mi is a Reiki?
Szó szerinti fordításban a REIKI univerzális életerő energiát jelent. "REI" japán karakter jelentése: univerzális, lélek, szellem, isteni, szent. "KI" jelentése ami keresztül folyik testünkön az élet szükségszerűje. Kínában CHI-nek, Indiában PRANA-nak, Hawaii-on AUMAKUA-nak nevezik.
REI + KI = Spirituálisan irányított életerő energia.
A reiki ennek a spirituális energiának a továbbítását jelenti, kézrátétellel vagy esetleg csak gondolattal.
A reikit az teszi egyedivé, hogy a tanulni vágyó egy beavatás/ behangolás után kapja meg a hozzáférést az energiához. Beavatás nélkül nincs reiki, könyv, honlapok böngészésevel vagy otthoni gyakorlással nem lehet reikis lenni. Mert hát vannak bioenergetikusok, akik született tehetséggel vagy sok-sok munkával megtanulták átadni saját életerő energiájukat, és megtanulták a természetből helyetesíteni ezt.
A reikiben azonban nem a saját energiánkat adjuk a kezeltnek, hanem csak egy tiszta csatornaként átengedjük a ki-t, megpróbálva nem befolyásolni azt. A kezelő, szint-úgy, mint a kezelt, feltöltődik a kezelés alatt, ellentétben a bioenergetikusokkal, akik elfáradnak, kiürülnek.
A BEHANGOLÁS a személyes energiaáramlásunk megnyítását és ráhangolását jelenti a kozmikus energiára egy ősi, mesterről-mesterre átadott módszerrel. Ezt legtöbbször a rádió beállításához hasonlítják, egy adóhoz. Én úgy képzelem a beavatást, mintha előleg lenne: a beavatott megkapja a hozzáférést az energiához, de ahhoz hogy hasznára váljon, dolgozni kell vele.
Az évek során a reiki kiteljesedett. Ma már több mint 100 különböző stílus van és ezek sok mindent átvettek a chi-kungból, jógábó és más spirituális irányzatokból. Így beszélünk Tradicionális és Nem-Tradicionális vagy Modern reiki irányzatokról. És ami fontos: nincs jó, legjobb, egyetlen, igazi vagy épp rossz reikiirányzat, legfennebb csak számomra nem fontosak és fontosak vannak.
A reiki egy életmód. Egy ÚT. Mert akkor vagy reikis, ha megkaptad a beavatást és:
· Naponta használod a reikit, önkezelések/kezelésekre.
· Naponta végzel gyakorlatokat.
· A reiki elvei szerint élsz (vagy legalább megpróbálsz).
A reiki 5 alapelve:
1. Csak ma nem félek
2. Csak ma nem aggódalmaskodom
3. Csak ma becsülettel végzem a dolgomat
4. Csak ma tisztelek minden emberi lényt
5. Csak ma megköszönök minden áldást amit kapok.
Mindenről bővebben később.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése